Pričalo se da je južnokorejski glumac Park Bo Gum bio u pregovorima o upisu u vojsku vrlo brzo nakon što je završio svoj nadolazeći film 'Wonderland'.

31. ožujka, glumačka etiketa, Blossom Entertainment, otvorila se medijima odmah nakon što su kružile glasine u kojima se tvrdi da je glumac nedavno pozvan na obveznu vojnu službu. Takva glasina nije dobro prošla za tvrtku Park Bo Guma jer su brzo odgovorili službenim priopćenjem u kojem je pojašnjeno da još ništa nije odlučeno.

Na etiketi je pisalo, 'Sasvim je točno da Park Bo Gum ne želi odgoditi svoju obveznu službu, ali još nije dobio poziv za regrutaciju. Trenutno nema ništa potvrđeno u vezi s njegovom obveznom službom, a dodali su da nije potvrđeno točno vrijeme upisa.'Glasine su se pojavile nakon izvješća iz Sporbiza koje je brzo postalo viralno. Budući da je glumac rođen 1993. godine, Park Bo Gum trenutno ima 27 godina u korejskoj dobi. Ipak, on se ne mora prijaviti do kraja 2021. godine.

Na temelju Ustava Južne Koreje, svi muški građani moraju služiti obvezni vojni rok sve dok imate između 18 i 28 godina. Postoje izuzeća koja se odobravaju violinistima, pijanistima i baletnim izvođačima. K-pop zvijezde, glumci ili redatelji nisu izuzeti. Dužina trajanja vojnog roka za muškarca ovisi o brojnim čimbenicima, ali obično se kreće od 21 do 24 mjeseca.

Korejski glumac trenutno snima svoju nadolazeću tvN dramu pod nazivom 'Record of Youth', u kojoj glumi uz glumca Parka So Dama iz filma 'Parazit'. S druge strane, nadolazeći film Park Bo Guma 'Wonderland', u kojem također glume glumci Jung Yu Mi, Gong Yoo, Tang Wei, Choi Woo Shik i Suzy. Ovaj film će voditi filmski redatelj Kim Tae-yong. Očekuje se da će se 'Wonderland' početi snimati u travnju.

U međuvremenu, Park Bo Gum će vrlo brzo zabavljati gledatelje na malim ekranima s nadolazećom tvN-ovom dramom 'Record of Youth', kao i na velikom platnu kroz 'Seo Bok', koja će se emitirati kasnije ove godine.

Park Bo Gum je model i zastupnik širokog spektra robnih marki u Koreji, ali i na međunarodnoj razini. 'Park Bo-gum Effect' izradio je Korejski institut za poslovna istraživanja, što se odnosi na postojano visoku reputaciju glumca i njegovu učinkovitost kao sponzora kroz razne statistike. U 2017. su ga marketinški rukovoditelji izglasali za Top Celebrity Endorser.