Marvelov 'Agent Carter' možda je počeo snažno u svojoj prvoj seriji, ali nije mogao ispuniti svoj hype. Glasine su tvrdile da više neće biti 2. sezone jer je ABC otkazao seriju zbog njezinih 'srednjih' zapleta i niske gledanosti.

Kršćanski danas izvijestili su da će se obožavatelji možda morati oprostiti od moguće 2. sezone 'Agenta Cartera'. Unatoč požurivanju, web stranica tvrdi da Hayley Atwell i društvo nisu uspjeli održati visoka očekivanja obožavatelja. Gledanost je nastavila enormno padati što je dovelo do otkazivanja emisije. Prijavljeno je da je njegova gledanost pala čak 25% što nije dobar znak za novu emisiju.

Čini se da 4,15 milijuna gledatelja nije dovoljno da se show nastavi. ABC, međutim, nije dao službenu najavu hoće li 'Agent Carter' biti obnovljen ili otkazan za drugu sezonu. Glasine o mogućem otkazivanju počele su se širiti kada je gledanost počela padati unatoč ograničenoj sezoni od 8 epizoda.VC Post također je dijelio isto mišljenje navodeći da ABC ima 'malo razloga' da uvede 2. sezonu 'Agenta Cartera' s obzirom na njegove osrednje ocjene.

Kršćanski danas također su tvrdili da su neki obožavatelji razočarani 'polovičnim zapletima' i 'nedostatkom fokusa' na priču da su odlučili namjerno 'izbjeći' emisiju usprkos velikoj promociji ABC-a.

Prijavljeno je da su producenti učinili sve što su mogli kako bi spasili show i zadržali zanimanje obožavatelja. To uključuje uvođenje zapleta povezanih s Crnom udovicom i Zavijajućim komandosima, ali čini se da su napori bili uzaludni.

Ako postoji jedna osoba koja je još uvijek sigurna u 2. sezonu 'Agenta Cartera', to je voditelj ABC-a za zabavu Paul Lee koji je navodno rekao da je i dalje 'optimističan' da serija neće biti otkazana i da zaslužuje drugu priliku.

Od trenutka pisanja, serija je ostala nepotpisana. Ako ABC ikada odluči dati drugu priliku 'Agentu Carteru', mogao bi se vratiti za drugu sezonu 2016.