Aktuelni UFC prvak u srednjoj kategoriji Chris Weidman proziva Vitora Belforta zbog varanja tijekom vaganja boraca na UFC 187.

Chris Weidman optužio je Vitora Belforta za varanje. Aktualni UFC prvak u srednjoj kategoriji tvrdio je da nije govorio o Belfortovoj prošlosti varanja, ali to više nije mogao skrivati ​​kada se susreo licem u lice s Vitorom Belfortom na UFC 187 vaganju.

rekao je Chris Weidman ESPN , 'Natjerat ću ga da plati za to', dodao je, 'Prevaranti nikad ne napreduju. Napravit ću tu malu izreku.'Chris Weidman, koji bi trebao braniti svoj naslov od 185 funti protiv Belforta u subotu navečer na UFC-u 187, optužio je svog izazivača za prevaru nakon što je nasumični test na droge pokazao da je njegova razina testosterona navodno viša od normalne, prema izvješćima o FOX Sports .

Odmah nakon vaganja, Weidman je UFC-ovom komentatoru Joeu Roganu rekao da ga je 'ostavio na miru oko cijele ove stvari s testovima na drogu. Ali onda smo tek saznali tijekom kampa da ima 1200 testosterona.' Weidman je rekao da je 10 godina mlađi od njega i da ima znatno višu razinu testosterona.

'Ovaj tip još uvijek vara. Sutra navečer ću ga natjerati da to plati', rekao je Weidman Roganu.

Bivši nositelj naslova u poluteškoj kategoriji, Belfort, bio je na udaru kritike zbog korištenja PED-a u prošlosti. Bio je pozitivan na 4-Hydroxytestosterone nakon borbe u listopadu 2006. protiv Dana Hendersona. To nije sve, čak je bio pozitivan na njegovu primjenu nadomjesne terapije testosteronom (TRT) tijekom svojih borbi protiv Michaela Bispiga, Lukea Rockholda i Dana Hendersona 2013. i sve ih je pobijedio. To očito nije pomoglo situaciji.

Iako je Atletska komisija države Nevada u to vrijeme dala Belfortu izuzeće za korištenje TRT-a, zabranila je tu praksu u veljači 2014.

Belfort, s druge strane, i dalje ignorira optužbe za prevaru i ostaje usredotočen na svoju titulu.

Vitor Belfort rekao je Roganu da je to san i da ga on živi. Dodao je da mu je drago što je u UFC-u i nastupa, te da je spreman za pobjedu. UFC kao i Atletska komisija države Nevada nisu prijavili nijedan neuspjeli nasumični test na droge za Belforta tijekom njegovog UFC 187 borbenog kampa. Test u noći borbe će se provesti na svim borcima na kartici.

Tijekom veljače press konferencije o novoj UFC-ovoj PED politici, izvršni direktor UFC-a Lorenzo Fertitta rekao je: 'Bit ćete testirani u natjecanju. Bit ćete testirani izvan konkurencije. A ako koristite lijekove za poboljšanje učinka, bit ćete uhvaćeni i bit će značajne kazne koje će ići uz to.'

ESPN-ov Brett Okamoto dobio je, proučavao i kasnije objavio rezultate koji su pokazali da Weidman ima 0,92 razine testosterona:epitesetosterona, a Belfort s druge strane 1,7 T:E omjer.

Većina muškaraca ima omjer T:E 1,0, MMAJunkie primijetio.