Problem curenja golih fotografija Kate Upton koji je utjecao i na druge poznate slavne osobe utro put ideji izložbe umjetnika. No, navodne gole slike 'Druge žene' glumice više neće biti prikazane nakon što je umjetnik povukao svoju odluku jer su predmeti u navodnoj emisiji 'ukradena imovina'.

Glumica 'Druga žena', Kate Upton, procurila je gola fotografija, kao i glumica iz 'Igara gladi' Jennifer Lawrence i druge zvijezde, trebali su biti izloženi u XVALA-inoj fotogaleriji, no plan je nedavno odbačen, The Independent rekao je.

Rekao je u izjavi za novinare: 'Nije se više radilo samo o 'hakiranim' slikama, već se sada u medijima predstavljaju kao ukradena imovina.'U poruci je dodano: 'Ljudi su se identificirali s viktimizacijom Jennifer Lawrence i Kate Upton, puno više nego što sam očekivao, što je snažno uvjerljivo.'

'Ovaj koncept se uvijek odnosio na samoispitivanje u našoj sadašnjoj kulturi. Zašto osjećamo potrebu da znamo i prijeđemo granice privatnosti drugih pojedinaca.'

Navedena fotogalerija, koja nosi naziv 'No Delete', trebala bi se održati u galeriji suvremene umjetnosti Cory Allen u St. Petersburgu, Florida, Washington Post rekao je.

Međutim, nakon što je njegov publicitet istaknuo procurelu golu fotografiju Kate Upton, kao i druge slavne osobe', uslijedio je bijes javnih društvenih medija.

Izložba će se i dalje nastaviti jer umjetnica već nekoliko godina radi na osmišljavanju spomenute galerije. Prikazat će veliku kolekciju osobnih fotografija slavnih koje je pronašao na internetu, za koje se nada da će podići svijest o digitalnoj privatnosti.

Prije dva tjedna pojavile su se vijesti da je došlo do masovnog curenja golih fotografija i videa od oko 100 slavnih osoba i objavljene su na web stranici 4Chan.

Osim curenja golišavih fotografija glumice Kate Upton iz serije The Other Woman, u kontroverzu su uključene i uloge 8. sezone 'Teorije velikog praska' Kaley Cuoco, Selena Gomez, Ariana Grande, Kim Kardashian i Rihanna.

Imena Vanesse Hudgens, Kirsten Dunst, Care Delevingne i Kate Bosworth također su bila uvučena u masovno hakiranje.

Apple je već razjasnio da nije bilo odstupanja u njegovim sigurnosnim sustavima jer izvješća kažu da je to utrlo put hakiranju osobnih računa koji su povezani s iCloudom.

U međuvremenu, FBI još uvijek nastavlja istragu u vezi s tim pitanjem.