Ključ za 11. epizodu ' Legenda o Sinjem moru ' sluša. Joon-jae može čuti Cheongov glas sirene iako ne shvaća da on može, što dovodi do mnogih uvida s njegove strane. Počinje stvarno slušati što ona govori i pazi na ono što radi kako bi stvarno bio uz nju. Može biti pretjerano, ali dopušta Lee Min-ho biti smiješno divan.

Slušanje se također odnosi na Ma Dae-yeonga, ubojicu koji također ima veze s prošlošću. Osjetljiv je na svoje snove o svojoj prošloj inkarnaciji i na ljude u njima koji nevjerojatno nalikuju Joon-jae i Cheongu. Tamo gdje komunikacija završava je između Joon-jaea i njegovog brata Ji-hyeona. Pričaju i ne stižu nikuda. Toliko toga treba riješiti, toliko sukoba i rješenja, ali čini se da se drama previše bavi romantičnim aspektima radnje. Dok gledam Lee Min-ho lane preko Jeon Ji-hyeon je divan, manje toga bi napravilo mjesta za hitnije probleme kao što su Cheongovo pogoršanje zdravlja, Ji-hyeonova majka trovanja njegova posvojitelja i opasnosti koje Dae-yeong predstavlja.Ono što je posebno snažno u ovoj epizodi je to što smo vidjeli kako Joon-jae aktivno mijenja sebe, dajući sve od sebe ne samo da pomogne Cheongu, već i Cheongovom mladom prijatelju Yoo-na. Polako počinje ispravljati svoje krive puteve. On daje sebe za boljitak života drugih. Iako su ti ljudi žena koju voli i njezina prijateljica, ali to je početak. Za Yoo-na se pretvara da je obitelj, stvarajući veze koje nije poznavao dugo vremena. To će mu zasigurno dati okus za više topline koju pruža obitelj.

Crni mjesec spominjao se tek na početku epizode i ukazivao je na nešto zlokobno. Ono što je bilo čudno je da taj zlokobni osjećaj nije trajao cijelo vrijeme i vratio se tek na kraju. To se očitovalo u Joon-jaeinom uhićenju, što će definitivno pokvariti romantična djela i možda izazvati još zdravstvenih problema za Cheonga.

Još jedna čudna stvar u vezi s epizodom bila je da je bilo flashbackova na Joseon dane, ali se prava radnja ne događa. Priča o Joseonu je brza i snažna i njezino se odsustvo oštro osjećalo. Osim toga, veselim se što ću ući u srž sukoba u drami. Želim vidjeti što Dae-yeong planira učiniti sa svojim vizijama i kako će Joon-jae izbjeći njegove lisice. Želim vidjeti kako će sirenino srce prolaziti s vremenom i hoće li Joon-jaein otac preživjeti sporo trovanje. Neka se ovo otkrije sutra!

Izvor: HanCinema