Jedan od čimbenika koji doista naglašava čistu lošu ' Saimdang: Dnevnik svjetla ' je li da se s vremena na vrijeme dogodi ona stvarno dobra emotivna scena zbog koje poželite da bi cijela drama mogla biti takva. Ovdje je ta scena Saimdangovo mirno, tužno i potresno pismo mužu, u kojem ga traži da preuzme odgovornost za djecu dok ona odlazi da se bavi važnim zadatkom. Čita se kao ono što je pravi Saimdang možda napisao, kao dio vrlo zrele odrasle veze sa svojim supružnikom.

Tada smo vraćeni u stvarnost i moramo se sjetiti da je ovo ' Saimdang: Dnevnik svjetla ', drama u kojoj svako toliko Lee Gyum iskoči niotkuda s cvijećem za svoju izgubljenu ljubav. Doista me pogađa čistoća ove tragične ljubavne priče. Žao mi je žene Lee Gyuma. Mislim da je nikad nismo vidjeli izvan te jedne scene vjenčanja, ali ipak. Zamislite kakav je osjećaj vašem mužu, čak i u ugovorenom braku, juriti na takvu ženu.

Sama smiješnost divovske zavjere ne pomaže. Bilo bi lijepo da direktor Yoon Sang-ho mogao samo odabrati ton i držati ga se više od pet minuta odjednom. Barem više ne dobivam udarce, uglavnom zato što sam toliko navikao na te smiješne prijelaze da se uopće nisam previše emocionalno upleo u bilo koju scenu. Samo se nadam, ali očajnički, nekoj dosljednosti.' Saimdang: Dnevnik svjetla ' također uspijeva impresivan zadatak natjerati me da požalim pitajući se što se dogodilo s uređajem za kadriranje. Vidite, kad Kraljevska garda nasumce pretura po stvarima ljudi u Joseonu, to je uvjerljivo. Prolaziti kroz isti trop u današnje vrijeme s Jeong-hakom nema smisla, jer je on profesor. Mandat vam ne daje moć da pretražujete domove podređenih.

Ali onda je glavobolja pokušavati izvući bilo kakav smisao iz akademske priče. Znate što sam se uvijek pitao? Kako muzeji i galerije uopće ovjeravaju svoja umjetnička djela? Jasno je da neka vrsta procesa mora biti uključena u to kako bi se osiguralo gledamo li lažne ili ne. To bi bilo zanimljivo. Ali nije iznenađenje da ' Saimdang: Dnevnik svjetla ' umjesto toga odlučuje pretvoriti i tu točku zavjere u još jednu razrađenu zavjeru.

Izvor: HanCinema