Dobre vijesti obožavatelji igara jer su otkriveni novi video snimci igranja za 'Final Fantasy XV', zajedno s novim pozivima za koje se priča da se pridruže igri.

VG24/7 objavio nekoliko videozapisa igranja za 'Final Fantasy XV' demo 'Episode Duscae' tijekom prezentacije PAX 2015 7. ožujka 2015. Videozapisi naglašavaju novi sustav borbe, uvođenje svakog lika i 'Chocobo Post' kao igru vodeći dizajneri Wan Hazmer i Prasert Prasertvithyakarn detaljno objašnjavaju što možete očekivati ​​od demonstracije kada se pokrene sljedeći tjedan.Alex Donaldson iz VG24/7 pružio je detaljnije objašnjenje o 'FFXV' demou u vezi s njegovim borbenim sustavom.

'Igrači kontroliraju samo Noctisa, s njegova tri saveznika kojima upravlja AI koji se čini pristojnim ako nije fokusiran. Nažalost, ne postoji nikakva metoda za prilagođavanje načina na koji se vaši saveznici ponašaju slično Gambitima FF12 ili čak osnovnim prekidačima Mass Effecta – oni se sami snalaze, pa tako i vi. Ovo je akcijski RPG i jednako je udaljen od FF-ovog tipičnog turn-based kalupa kao što je serija ikada bila', rekao je Donaldson.

Donaldson dalje dodaje: 'Puno se buke diglo oko borbe, posebno zbog činjenice da za kombiniranje sve što trebate učiniti je držati pritisnut Square. Napadi se pojavljuju sukcesivno kada to učinite – ali to nužno ne čini borbu FF15 pojednostavljenom... Izbjegavanje je ključno, jer to omogućuje protunapade i praćenje koji su od vitalnog značaja za uništavanje većih stvorenja. Naslov je sljedeći: Ako samo držite pritisnut Square, umrijet ćete protiv izazovnijih neprijatelja. Jednostavan.'

Dual Shockers prethodno je izvijestio da igrači ne mogu iskoristiti sve svoje sposobnosti s jednim oružjem i Square Enix će imati vremena poboljšati te sposobnosti na temelju povratnih informacija ljudi koji su igrali demo.

Što se tiče detalja zapleta demoa, Donaldson je rekao da demo počinje s Noctisom i njegovim prijateljima Gladiolusom, Promptom i Ignisom, koji se bude iz svog kampa jer im je automobil oštećen iz nepoznatih razloga. Grupa mora smisliti način za popravak automobila tijekom demonstracije, što ih je dovelo do toga da postanu privremeni lovci na krupnu divljač.To bi objasnilo zašto Noctis i njegova skupina traže i bore se protiv nekoliko životinja i čudnih stvorenja koja su prisutna u demo epizodi.

Konačno, Chocobo Post djeluje kao svojevrsno zaustavljanje za igrače koji se žele odmoriti, kupiti zalihe ili čak iznajmiti Chocobo za vožnju i istraživanje cijelog područja.

Hajime Tabata je prethodno rekao IGN da je 'FFXV' 60 posto završen uz pomoć njihovog partnera, tajvanske tvrtke XPEC, koja je osigurala tehnologiju i opremu potrebnu za razvoj igre.

YouTube korisničko ime 'Sleep in the Fantasy' istaknulo je da su Leviathan, Ifrit, Bahamut i Fenrir mogući pozivi u 'Final Fantasy XV'.

'Final Fantasy XV: Episode: Duscaue' bit će dostupan u igri 'Final Fantasy Type-0 HD', a lansirat će se 19. ožujka za PS4 i Xbox One konzole.