S premijerom 4. sezone 'Grimm' 24. listopada, novi članovi glumačke ekipe navodno će se pridružiti Davidu Guintoliju, Silasu Weiru Mitchellu, Russellu Hornsbyju i Sashi Roizu prema Kršćanski danas .

Theresa 'Trubel' Rubel, koja je u prošloj sezoni predstavljena kao problematični Grimm kojeg je Nick Burkhardt (Guintoli) uzeo, pomagat će Nicku da 'vidi' Wesensa u međuvremenu otkako ga je Adalind Shade (Claire Coffee) prevarila da izgubi svoj Grimmove ovlasti.

Prema izvršni producent David Greenwalt , Nick ne samo da će patiti od gubitka svojih sposobnosti, već će se morati nositi i s krizom identiteta.Ovaj put, međutim, Nick će se morati suočiti s problemom u više od jedne epizode u 'Grimm' sezoni 4. Obožavatelji se ipak ne moraju brinuti; neće ga zamijeniti drugi Grimm. Nick će vratiti svoje moći... na kraju.

'Ovo će trajati dulje od zombija', dalje je podijelio EP. »Ali ne samo beskrajno. Dovoljno dugo da stvarno istražim probleme oko toga.'

Christian Today izvijestio je da obožavatelji mogu očekivati ​​da će se dogoditi nešto veliko tijekom premijerne epizode NBC-jeve emisije.

Glumica 'Franklin i Bash' Toni Trucks pridružit će se seriji o natprirodnim detektivima kao čvrsta zamjenica Janelle Farris.

Prema Christian Todayu, zamjenik Farris će tražiti Nickovu pomoć u rješavanju sumnjivog zločina na autocesti. Ovi zločini bit će povezani s vlasnikom skladišta za spašavanje (Erick Avari iz 'Skladišta 13'), za kojeg će Nick najvjerojatnije posumnjati da nije u potpunosti čovjek.

Za razliku od prijašnjih poslova, međutim, ovaj će Nicku zadati tugu. Pošto su njegove Grimmove moći nestale, bit će prisiljen raditi kao normalan policajac. Morat će se osloniti na Trubela kako bi otkrio koji su osumnjičeni Wesenovi, a koji obični ljudi.

NBC je ranije predstavio nove Wesens koje će Nick i njegovi prijatelji susresti, uključujući čudovište nalik hobotnici koje pljačka sjećanja svojih žrtava.

Uz prvu epizodu 4. sezone 'Grimm' pod nazivom 'Zahvaljujući uspomenama', Wesen nalik hobotnici najvjerojatnije bi bio prvo čudovište koje će obožavatelji susresti ove sezone.