Još jedan član carskog dvora izabran je za povijesnu dramu od 50 epizoda 'Empress Qi', koja se prije zvala 'Hwatu'.

Ovaj put to je Kim Seo Hyung. Ona će glumiti kraljicu Hwang i priznaje da je nervozna.

'Prošlo je neko vrijeme', rekla je, misleći na gotovo dvije godine koje su prošle otkako se pojavila u svojoj posljednjoj drami.Unatoč tome što je dvaput ranije radila sa piscima, i uzbuđena je i napeta.

'Jedva čekam vidjeti kakav će biti moj treći projekt s Jang Yung Chulom i Jung Kyungom Soon I', rekla je Kim.

Jang Young Chul i Jang Kyung Soon napisali su scenarij za dvije Kimove prethodne drame 'History of the Salaryman' i 'Giant'.

'Dio napetosti koju osjećam je to što će ovo biti moja prva povijesna drama', rekla je Kim.

Lik koji će glumiti također je prilično intenzivan. Ponosna, kraljevska kraljica Hwang bit će politička suparnica za lik carice Qi, koju tumači Ha Ji Won. Kraljica Ha Ji Wonov lik smatra početnikom.

To je zato što carica Qi iz stvarnog života nije započela kao kraljevska osoba. Iako je bila dobro rođena žena u Goryeo eri, poslana je u Kinu kao danak i postala je carska supruga kineskog cara Huizonga. Za nju se govorilo da je lijepa i talentirana za pjevanje, ples i skladanje poezije. Nakon što je caru rodila sina, postala je carica.

Povijest bilježi da je bila vrlo utjecajna žena, dominirala je Džingis-kanovom dinastijom Yuan 37 godina i često pomagala utjecati na odluke koje su išle u prilog njezinoj domovini.

Joo Jin Moo, koja je glumila okrutnog kralja u filmu 'A Frozen Flower' s Jo In Sung, igrat će ulogu svog kraljevskog supruga cara Huizonga. Četiri godine nije bio u drami.

Prije nego što je uzela pauzu od drama, Kim se pojavila u filmovima 'Mama se glumi', 'Moj muž ima obitelj', 'Povijest plaćenika' i 'Div.'

U filmu 'Empress Ki' glume i Jin Yi Han kao Tal Tal, Choi Moo Sung kao Park Bul Hwa, Lee Won Jung kao Eunuh Dokman Jila i Yoon Ah Jung kao princeza Kyung Hwa. Također glumi Jung Woong In, koji je glumio negativca u filmu 'I Hear Your Voice' kao Yeom Byung Soo.

Drama će se snimati u Kini, a u listopadu bi trebala preuzeti termin 'Boginja vatre: Jeonji'.