Iako se izraz Hallyu ili Korejski val već koristio u Kini 1999. za označavanje rastuće popularnosti korejske pop glazbe i drama, Hallyu je stigao u Japan tek 2003. godine.

'Zimska sonata' bila je prva kdrama prikazana u Japanu i izazvala je pomamu za svim korejskim stvarima koja nije jenjavala. Drama je zagrijala odnose između dviju zemalja i inspirirala japanske turiste da posjete mjesta snimanja korejskih drama. Potaknuo je modne trendove i promijenio društveno ponašanje. Japanska opsesija pričom bila je toliko iscrpljujuća da je dobila nadimak 'Zimska sonata groznica'.

'Zimska sonata' je drugi dio serije 'Endless Love' s temom sezone koju je režirao Yoon Seok Ho. To je priča o izgubljenim sjećanjima, izgubljenoj ljubavi i drugoj šansi.U 'Zimskoj sonati', Kang Joon Sang, kojeg glumi Bae Yong Joon, introvertni je sin poznatog glazbenika koji se seli na selo. Njegova majka tvrdi da mu je otac mrtav, ali Joon Sang joj ne vjeruje. Misli da ih je majka razdvojila i mrzi je zbog toga. Kao rezultat toga, vjeruje da ga nitko ne voli. Jednog dana u autobusu, njegov kolega iz razreda Jeong Yoo Jin, kojeg glumi Choi Ji Woo, zaspi na njegovom ramenu i on shvati da je voli. Ali njihova ljubav ne može napredovati mnogo dalje jer on doživi nesreću i ne može se sjetiti ničega prije nego što se to dogodilo.

Joon Sangova majka njegovu amneziju vidi kao priliku. Ona vodi Joon Sanga psihologu za kojeg se nada da mu može pomoći da izbriše svoje nesretno djetinjstvo. Budući da za svoju nesreću krivi nju, njegova majka je sigurna da će je brisanjem tih sjećanja natjerati da je zavoli. On i njegova majka započinju novi život u Americi, pod novim identitetom. Svi misle da je umro, a on se ne može sjetiti ničega iz svog života u Koreji. Deset godina kasnije vraća se kao nagrađivani arhitekt. Kad ugleda Yoo Jin na ulici, ona raskine zaruke.

Bae Yong Joon i Choi Ji Woo postali su međunarodne zvijezde zbog svoje izvedbe u ovoj klasičnoj drami, koja je od tada adaptirana u anime priču i scenski mjuzikl.

Emisija je bila toliko popularna da je japanski premijer Junichiro Koizumi rekao 'Bae Yong Joon je popularniji od mene u Japanu.'

Dakle, što je bilo tako snažno u ovoj priči? To je dobra kdrama priča, koju svakako vrijedi pogledati, s puno zapleta i suza prolivenih zbog romantične ljubavi, ali je također bila prva u Japanu.