jedan(Foto: Riješena njega kože)

Nema sumnje da je kokos izuzetno važan sastojak u njezi kože, kao i proizvodima za njegu kose. Podrijetlom iz tropskih krajeva, ovo voće se kroz vijekove uvijek iznova koristilo kao značajan element u hidrataciji kože i kose. Čak i malo ovog čarobnog sastojka može učiniti čuda za vas. Osim toga, dodaje lijepu voćnu aromu svakom proizvodu u kojem se koristi.

Primarni razlog njegove velike hidratantne moći je prisutnost masnih kiselina. Antimikrobna svojstva i vitamini E i A također pomažu u sprječavanju srodnih infekcija i akni. Kokosovo ulje također ima protuupalna svojstva, što pomaže smanjiti natečenost, kao i probleme s kožom poput ekcema, psorijaze i nadražene kože.

Korištenje kokosovog ulja također pomaže u obnavljanju vodene barijere kože, čineći da koža izgleda nahranjeno. Uglavnom se preporuča za suhe tipove kože, a ne za masnu i kožu sklonu aknama jer kokosovo ulje može biti vrlo komedogeno, što znači da može začepiti pore i dovesti do više akni. Evo nekoliko K-Beauty proizvoda dobivenih od kokosa u koje se zaklinju korejske superzvijezde i ikone ljepote.Ova linija proizvoda nedavno je osvojila nagradu 'Best of K-Beauty':

  • Jastučići za čišćenje s kokosovim uljem za njegu kože
  • Pjena za čišćenje kokosove vode
  • Tonik od kokosove vode od šipka i hibiskusa

Ovi proizvodi od kokosa iz organskog uzgoja s farmi su oduševljeni i čak su osvojili nagradu za najbolju K-Beauty nagradu u 2019. Oni su još uvijek glavna komponenta u režimu njege staklene kože mnogih slavnih. Kokosi potječu izravno s Filipina, a nježna formula hidratizira, njeguje i daje sjaj suhoj koži beživotnog izgleda. Jastučići su napravljeni od 95% čistog djevičanskog kokosovog ulja. Pjena za čišćenje kokosove vode napravljena je od 75% prave kokosove vode i nježno je, hranjivo sredstvo za čišćenje. Tonik sadrži ekstrakte za posvjetljivanje i prirodne AHA koji imaju svojstva protiv gljivica. Slavne osobe poput Erica Nama često su hvale ovu liniju, učinivši ih osnovnim dijelom u svojoj rutini njege kože.

Stoga je jasno vidjeti da su kokosovi sastojci heroji kada je u pitanju njega kože, a trebali biste ih dodati u svoj režim njege kože ako odgovara vašem tipu kože.