Kralj Gon i Jung Tae-eul neočekivano su sreli premijera Kooa u centru Seula. Jung Ta-eul nije spomenula njezino ime, ali se predstavila kao putnica u Kraljevstvu. Njih dvoje su otišli, zbog čega je Koo bio nesretan što ga vidi sretnog s drugom ženom.

Kraljevina Koreja

Dok su putovali svojim privatnim zrakoplovom, kralj Gon i Tae-eul komunicirali su rukama, što je šokiralo tajnika Moa i kapetana Joa. Kad su stigli do palače, kralj Gon je pripremio večeru za Tae-eul. Išla je po Seulu s manje novca i jela sendvič cijeli dan. Tae-eul je shvatio kako je kralj Gon odrastao u životu i divio mu se jer je bio pošten u onome što je učinio. Za stolom za večerom, kralj Gon je pokazao Tae-eulu njezinu osobnu iskaznicu i pohvalio je svoju kuhanu hranu za nju, iako opušteno.Kapetan Jo je dao Tae-eulov otisak prsta forenzičkom timu, nadajući se da će dobiti bilo kakav trag. Primio je poziv iz NSC-a o hitnom sastanku i odmah obavijestio King Gona.

U svojim dubokim mislima o kralju Gonu, premijerka Koo primila je poziv u vezi s japanskim brodovima koji će ući u pomorsku jurisdikciju Koreje. Pozvala je na hitan sastanak s Vijećem za nacionalnu sigurnost. Japan je po treći put pokušao prodrijeti na teritorij Koreje bez dopuštenja. Uvjerena je da su pregovori iz prijašnjih pokušaja bili dovoljni, a ovaj put se moraju zauzeti veći stav. Zatim je zamolila kralja Gona za njegovu odluku.

Kralj Gon se odlučio zaštititi i čvrsto stajati u rukovanju Japanom kroz rat. U posljednjih 25 godina, ovo je prvi put da kralj Gon nosi mornaričko odijelo i savjetovao je Tae-eul da je neće moći ispratiti. Dao joj je iskaznicu i zamolio je da ga pričeka. Tae-eul se osjećao tužno i oprostio se od njega dok se vraćala u svoj svijet.

Republika Koreja

Detektivka Tae-eul zagrlila je oca nakon što je stigla kući. Kako bi bila zaokupljena, zaokupila se rješavanjem slučajeva i hvatanjem kriminalaca sa svojim timom. Ali ona još uvijek čeka susret s kraljem i želi znati što se dogodilo u njegovu svijetu.

Kraljevina Koreja

Kralj Gon je odlučan zaštititi svoju zemlju. Zakoračio je na pomorske brodove kao vrhovni zapovjednik Koreje. Podizanjem kraljeve zastave znak je da je kralj na brodu i upravlja zapovjedništvom. Kralj Gon je vojnike pripremio za naprednu akciju.

Japanski brod nastavio se kretati naprijed i već je ušao na teritorij Koreje. Bili su na vidiku u smjeru kralja Gona. Kapetan Jo bio je zabrinut za kraljevu prisutnost i sigurnost, ali im je savjetovao da se usredotoče na zaštitu zemlje umjesto njega.

Kralj Gon je zapovjedio bojniku Choeu da bude spreman za pucnje upozorenja. Koreini mornarički mlaznjaci i brodovi tankeri krenuli su naprijed kroz njegovo zapovjedništvo. Kralj Gon je nastavio slati pucnjeve upozorenja japanskom ratnom brodu. Nakon nekoliko minuta Japan je prestao ploviti i povukao se. Kralj Gon je osjetio olakšanje kao i vojnici na brodu.

Premijerka Koo je odala priznanje kraljevom trudu i dala izjavu za javnost prema Japanu.

Pročitajte 2. dio OVDJE .