Valentinovo se već brzo bliži i ljudi imaju tendenciju razmišljanja o ljubavi i romantici. Postoji nova anketa koja pokazuje da pomisao na ljubav ima puno veze s preferencijama korejske drame. Korejska agencija za kreativni sadržaj (KOCCA) nedavno je objavila Izvješće o istraživanju potrošača o korejskom sadržaju na američkom tržištu. Najavljuje se da je 59 posto ispitanih gledatelja korejske drame u SAD-u tvrdilo da su im romantične komedije omiljeni žanr.

Državna agencija koja je KOCCA je ona koja provodi istraživanje o poslovanju korejskog sadržaja. Prema njihovom istraživanju, otkrili su da je u SAD-u došlo do progresivnog povećanja gledatelja k-drama, a također je porastao i broj gledatelja koji gledaju korejsku dramu više od tri godine.

Na temelju provedenog istraživanja i ankete, žene koje su u kasnim tinejdžerskim godinama do ranih 30-ih strastvene su gledateljice korejske drame u SAD-u. U istraživanju je 59% njih izjavilo da najviše uživaju u romantičnim komedijama. 53,3% reklo je da je glavni čimbenik kojemu najviše daju vrijednost pri odabiru drame radnja. A 25% je reklo da to temelji na glumačkoj postavi drame.Evo tri najbolje drame koje su spomenute u anketi Što nije u redu s tajnicom Kim , s Park Min-young i Park Seo-joon u glavnim ulogama, Hotel Mon a, s IU i Yeo Jin-goo u glavnim ulogama, i Njezin privatni život , s Park Min-young i Kim Jae-wook u glavnim ulogama. Bilo je i drugih poznatih drama koje nisu bile baš izrazito u žanru romantične komedije ovdje su spomenute drame, Korejska odiseja, Mr. Sunshine, Arthdal ​​Chronicles, Sky Castle, Angel's Last Mission: Love, My ID is Gangnam Beauty , i Čuvar: Usamljeni i veliki Bog.

Od svih sudionika istraživanja, više od polovice ili 58,2 posto izjavilo je da su strastveni promatrači korejskih drama već više od pet godina. 40,8% tvrdi da gleda korejske drame najmanje sedam sati tjedno. Izbrojani broj gledatelja korejske drame do sedam sati tjedno bio je 17%, za raspon od tri do pet sati ocijenjen je 20,7%, a 16% za jedan do tri sata.

S druge strane, 29,6% ispitanika je izjavilo da je u 2019. godini pogledalo šest do 10 korejskih drama, a 23,2% je reklo da je gledalo preko 20 drama.

Od 10 najboljih k-drama koje su odabrali gledatelji u SAD-u, bilo je sedam koje je producirala tvrtka Studio Dragon. Budući da su romantične komedije drame veliki hitovi, Studio Dragon odlučio je stvoriti više rom-com drame za 2020. godinu. Evo nekih drama koje će biti objavljene ove 2020., uključujući Dio vašeg uma , u glavnim ulogama, Jung Hae-In i Chae Soo-bin; Sjećanje na mladost , u kojem glume Park Bo-gum i Parazit zvijezda Park So-dam, Peščanik , s Kim Seon-ho u glavnoj ulozi, Kralj , s Lee Min-hoom i Kim Go-eun u glavnim ulogama, i Moja holo ljubavi , Netflixov original u kojem glume Yoon Hyun-min i Go Sung-hee.