Tim MTV Video Music Awards 2014 najavio je novu kategoriju! Prema izvješću iz MTV.com , ovogodišnji VMA će imati dodatnu nagradu za 'Najbolji tekst', s nominiranima kao što su Demi Lovato i Austin Mahone.

Demi Lovato i Austin Mahone borit će se protiv Katy Perry, 5 Seconds Of Summer i Ariane Grande u društveno-proglašenoj kategoriji Best Lyric VMA.

Prema izvješću, dodatna kategorija MTV Video Music Awards 2014. namijenjena je umjetnicima koji su pojačali lyric video igru ​​za ovu godinu.Demi Lovato nominirana je za svoj spot 'Really Don't Care'. Austin Mahoney napravio je povratak iz 70-ih s 'MMM Yeah'.

Ostali nominirani za nagradu za najbolji tekst su Katy Perry za 'Birthday', 5 Seconds Of Summer za 'Don't Stop' i Ariana Grande za 'Problem'.

Obožavatelji mogu glasati za nagradu Best Lyric koristeći određene hashtagove na Twitteru, Instagramu i Vineu: #vote5sos, #votearianagrande, #voteaustinmahone, #votedemilovato i #votekatyperry.

Report navodi da su umjetnici za koje je potvrđeno da će nastupiti na dodjeli godišnjih nagrada glazbenog kanala uključuju Usher, Ariana Grande, 5 Seconds of Summer, Maroon 5 i Iggy Azalea.

Pop i R&B diva Beyonce također je nedavno potvrđena za nastup na MTV Video Music Awards 2014. Dobit će posebno priznanje za životno djelo, nagradu Michael Jackson Video Vanguard, koja je na prethodnim VMA dodjeljivana umjetnicima kao što su Justin Timberlake i Janet Jackson.

Obožavatelji mogu pratiti dodjelu MTV Video Music Awards 2014. 24. kolovoza, u nedjelju u 21:00 h ET. Ovogodišnji VMA održat će se na Forumu u Inglewoodu u Kaliforniji.

Prema L.A. Times , ovogodišnja dodjela VMA bit će prva emisija dodjele nagrada koja će se emitirati s Foruma otkako je ponovno otvoren ranije ove godine nakon preobrazbe od 100 milijuna dolara od strane Madison Square Garden Co.

Fanatici također mogu dobiti najnovija ažuriranja od svih svojih omiljenih VMA umjetnika u aplikaciji MTV Artists.