Park Myung Hoon, koji se prvi put pojavio na pozornici BIFF-a, izrazio je zahvalnost kada je rekao: 'Puno vam hvala. Mogao sam nastaviti svoj život 20 godina. Mogao sam nastaviti svoju glumu. Bio sam jako šokiran i uplašen kad sam to vidio. Bio sam šokiran i u strahu, ali više sam bio šokiran kada su objavili rezultate. Bio je to čudesan trenutak da sam se mogao pridružiti 'Parazitu'.

Uz to, Park Myung Hoon je također zahvalio obožavateljima i gledateljima na mjestu glumice Lee Jung Eun, koja nije mogla prisustvovati ceremoniji. Dodao je: 'Ovu ću nagradu predati Lee Jung Eunu koji je vrijedno radio.'

U međuvremenu, 3. listopada počeo je BIFF, koji će se održati 10 dana u Busanu. Na dodjeli sudjeluju veliki umjetnici i filmaši zajedno sa svojim sjajnim djelima koja su prepoznata proteklih godina. Na Festivalu će se tijekom tih 10 dana prikazivati ​​filmovi.S druge strane, razni umjetnici već donose različite nagrade kao što je Jeon Yeo Bin koji je dobio nagradu 'Rookie Actress Award' i Seong Yu Bin također ima nagradu 'Rookie Actor Award'. Lim Yoona je također ponijela nagradu 'Popular Star Award' koja je nedavno mobilizirala 9 milijuna filmskih gledatelja za svoj film 'EXIT'. Yoona je rekla: 'Imam sretno ljeto jer sam toliko voljela 'EXIT' da sam dobila nagradu za popularnost. Želim vas sve pozdraviti. Molim vas podržite me u budućnosti.'

Nadalje, Do Kyung Soo je dobio muškog kolegu za 'Popularity Award' za svoj film 'Swing Kids'. Također, Ki Joo Bong i Jeon Do Yeon osvojili su nagrade 'Najbolji glumac' i 'Najbolja glumica'.

Filmski festival pokrenut 1858. godine, prekinut je nakon 16. dodjele 1973. godine i nastavljen je na posljednjem Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu 2008. godine. Osim rezultata dodjele i iščekivanja filma tko će biti na platnu, novinari, gledatelji i obožavatelji očekivali su i modnu pistu zvijezda koje će sudjelovati na godišnjem događaju.