Izvješća koja se pojavljuju ovog tjedna potvrđuju još jednu trendovsku temu osim spektakularne zabave u tehnologiji na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu.

Explore Talent modna je tvrtka koja je podigla glave kada je pokrenula web stranicu za poslove s talentima u području Las Vegasa. Tvrtka je također postavila stranicu na Facebooku kako bi poboljšala svoje poslovanje. Sada je prošlo kroz transformaciju da žene svih veličina žive sa zdravim samopoštovanjem vođenim društvenim medijima.

'Plus Size Modeling', knjiga stranica na Facebooku u početku je imala inspirativne citate. Kada je stranica počela objavljivati ​​žene velikih veličina, web stranica je uzela maha i stvorila nevjerojatan odgovor.Prenesene fotografije i videozapisi dobivali su oko 500 dijeljenja i 158.000 lajkova na Facebooku.

Cijeli imidž plus size modela i plus size modni izričaj čini čuda za žene i njihovo samopouzdanje. Najvjerojatniji odgovor je da bi većina prosječnih žena mogla imati malo prekomjerne težine, a ne anoreksične ili bulimične.

Direktorica marketinga na društvenim mrežama u manekenskoj tvrtki Sabrina diResta napisala je u odjeljku Huffington Post Facebook priče: 'Naša misija je bila izložiti svijet ovoj prekrasnoj strani plus-size modeliranja i počeli predstavljati rad plus-size modela manekenke diljem svijeta u nastojanju da pokažu našim obožavateljima da veliki, lijepi i seksi doista postoje.'

Dodala je: 'Što je s drugim milijunima žena koje ne mogu jednostavno uskočiti u malu haljinu i osjećati se dobro u sebi? Ili ne mislite da bi ikada mogli stati pred kameru i postati zaštitno lice brenda?'

Ashley Graham jedna je od zvijezda u usponu u plus size modelingu. Sada je dio IMG modela i ima liniju donjeg rublja kod kanadskog trgovca Addition Elle koji svoje proizvode plus size označava kao 'Seksi je stanje duha'.