Nadolazeći Doraemon novi film za 2014., 'Stand By Me' bit će posljednja priča u Doraemon franšizi, a kako novi trailer otkriva, 'Stand By Me Doraemon' bit će suza, kao i dirljiva priča koja svi će sigurno voljeti.

Službena web stranica za 'Stand By Me Doraemon', prvi 3D CG film u kojem glumi slavni robot mačak Doraemon, postavila je novi teaser trailer na Youtube koji prikazuje kako su se Doraemon i Nobita upoznali kako će se rastati od Nobitina života prije njegova vjenčanja sa Shizukom.Film će se fokusirati na Doraemona koji napušta Nobitu i kako će se Nobita nositi s odlaskom Doraemona, ali će također prikazati Nobitin život nakon Doraemona, kako skuplja hrabrost da se nosi sa životnim izazovima i kako pronalazi ljubav dok će film prikazati vjenčanje Nobite i Shizuke također.

Film će se u japanskim kinima otvoriti 8. kolovoza.

Duo kreatora mange Fujiko Fujio (Hiroshi Fujimoto i Motoo Abiko) stvorio je Doraemon 1969. godine. U priči, robotsku mačku poslao je dječak u budućnosti u današnje vrijeme kako bi pomogao dječakovom nesretnom djedu, Nobiti. Doraemon, Nobita i druga djeca bave se svakodnevnim problemima djetinjstva, rješavaju (i uzrokuju) probleme s napravama u Doraemonovom četverodimenzionalnom džepu i kreću u eskapade kroz vrijeme i prostor.

49-godišnji Takashi Yamazaki (Povratnik, Uvijek: Zalazak sunca u trećoj ulici, Balada, Svemirski bojni brod Yamato) i 48-godišnji Ryûichi Yagi (Pénélope tête en l'air line redatelj, Moyashimon 3D CG redatelj) vode ovaj 36. Doraemon film nakon suradnje na prvom japanskom dugometražnom 3D CG anime filmu Prijatelji: Mononoke Shima no Naki. Yamazaki je također napisao scenarij.