Korejske slavne osobe vrlo se razlikuju od američkih po tome što obično ne iznose svoje veze poznatima ili javno već duže vrijeme. Zabrinutost je da bi sklapanje para s kolegom slavnom osobom moglo izazvati dramu ili čak i ozbiljan skandal, pogotovo ako ne uspije. Industrija zabave u Koreji želi izbjeći sve one situacije zbog kojih viđate američke slavne osobe u tabloidima.

Korejske slavne osobe ipak žele dobiti blagoslov od svojih obožavatelja, pa nije neobično da veza postane javna tek tijekom svadbene ceremonije ili neposredno prije samog događaja. Iako postoji mnogo korejskih slavnih parova, nekoliko se istaknulo po tome kako su se upoznali i kako su proveli svoj poseban dan.

Top 5 korejskih vjenčanja slavnih

Lee Byung-hun i Lee Min-jung

Vjenčani 10. kolovoza 2013., ovaj korejski slavni moćni par jedan je od najpopularnijih u Južnoj Koreji. Njihovo vjenčanje bilo je spektakularno, sa svim bitnim elementima uključenim u korejsko vjenčanje, uključujući a Korejska svadbena patka .Ne samo da je tisak bio uključen u samu ceremoniju vjenčanja, već su i korejski glumci drame Lee Min-jung i Lee Byung-hun odlučili održati konferenciju za novinare prije vjenčanja. Obožavatelji su bili oduševljeni, ovo dvoje prekrasnih ljudi odlučilo je postati muž i žena i već su razmišljali kako će lijepo izgledati njihova beba. Dvije godine nakon vjenčanja dobili su zgodnog sina i ostali su jak korejski par.

Jo Jung-suk & Gummy

Poznate korejske zvijezde Jo Jung-suk i Gummy držale su svoju vezu u tajnosti nekoliko godina do 2015. Gummy je nevjerojatno popularna pjevačica, a Jo Jung-suk glumac i znamo da su počeli hodati još 2013. godine, iako nije javno objavljen do 2015.

U listopadu 2018. potajno su se vjenčali i to je postalo javno tek nekoliko dana nakon zanosnog vjenčanja. Na samoj ceremoniji vjenčanja pojavilo se nekoliko detalja. Poznato je da se čini da su korejske slavne osobe relativno tajne kada je u pitanju njihov osobni život, pa ne čudi što je ovaj par uspio svoju vezu dugi niz godina skrivati.

Eugene i Ki Tae-young

Popularna korejska drama pod nazivom 'Creating Destiny' je mjesto gdje je Ki Tae-young upoznao Eugenea i nije trebalo dugo da ovo dvoje postanu predmet. Činilo se kao prava sudbina jer su oboje dali do znanja da gledaju naprijed u budućnost kada su počeli izlaziti i osjećali su da je brak definitivno kamo je krenuo.

Ono što je još ljepše kod ovog bračnog korejskog slavnog dvojca je to što su u braku dosta dugo. Bilo je to davne 2011. godine kada su se vjenčali i od tada su također dobili djecu. Ponekad je susret na setu televizijske emisije ili filma način na koji zaista završite knjigu priča, a u ovom slučaju to je bilo sretno do kraja života.

Ahn Jae Hyun i Goo Hye-sun

Iako se za vjenčanja slavnih često zna da su spektakl i uključuju druge moćne parove s raskošnim i skupim medenim mjesecom, ova priča je malo drugačija. Ahn Jae Hyun i Goo Hye-sun odlučili su da će novac potrošen na veliko vjenčanje donirati bolnici za djecu, a posjetili su i bolnicu kako bi osobno donirali.

Što se tiče njihovog stvarnog vjenčanja, znamo da su imali prilično malu ceremoniju vjenčanja kada su se vjenčali 2016. Par je također napravio nekoliko slika vjenčanja prije toga kako bi ih objavio javnosti. Bio je to zaista poseban dan za par jer su većinu svog vremena u bolnici usmjerili na djecu kojoj je potrebna. Nažalost, ovaj korejski par nije izdržao te su se u rujnu 2019. službeno i zakonski razveli.

Yoo Ji-Tae i Kim Hyo-jin

Obje manekenke upoznale su se na snimanju još 2003. godine i nije trebalo toliko dugo da kemija između njih postane očita. Yoo Ji-Tae i Kim Hyo-jin javno su objavili da hodaju još 2006. godine, ali za razliku od mnogih drugih slavnih parova, nisu se odmah vjenčali.

Tek 2011. godine njih dvoje su se vjenčali te su također odlučili iskoristiti svoju privilegiju da pomognu drugima u nevolji. Iako su imali lijepu ceremoniju vjenčanja, odlučili su donirati velik dio novca koji su dobili na vjenčanju u dobrotvorne svrhe. Bio je to mali način da se vrati onima manje sretnima od njih samih i da se da blagoslov.